store | blogs | forums | twitter | facebook | wiki | downloads | support portal
Atomic Secure Linux
It is currently Sat Oct 25, 2014 2:55 pm

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Thu Jan 14, 2010 8:43 am 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Fri Jun 19, 2009 7:07 am
Posts: 7
Hello,

My VPS server got updated to plesk 9.3.0 from 9.2.3 and the qmail stopped delivering email. In maillog it shows Unable to open pipe to /var/qmail/bin/qmail-queue.orig
I updated qmail-scanner (qmail-scanner-2.08-1.el5.art) and reset the permission of qmail-queue and the mails started getting delivered but the delivery is very slow. In the logs it shows the following error.

qmail-queue-handlers[18109]: Handlers Filter before-queue for qmail started ...
qmail-queue-handlers[18109]: Unable to get 'From:' string from SMTP session
X-Qmail-Scanner-2.01st: [xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx126346123176318086] Unable to open pipe to /var/qmail/bin/qmail-queue.orig [54] (#4.3.0) -
X-Qmail-Scanner-2.01st: [xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx126346123176318086] Unable to close pipe to /var/qmail/bin/qmail-queue.orig [54] (#4.3.0) - Illegal seek

I am running Virtuozzo plesk 9.3.0 over CentOS 5.4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Fri Jan 15, 2010 9:02 am 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Sat Mar 28, 2009 6:58 pm
Posts: 865
Location: Germany
what does
telnet localhost 25
say?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Fri Jan 15, 2010 10:06 am 
Offline
Atomicorp Staff - Site Admin
Atomicorp Staff - Site Admin

Joined: Wed Dec 31, 1969 8:00 pm
Posts: 7943
Location: earth
sounds like the wrapper got overwritten or something. Usually reinstalling psa-qmail and then qmail-scanner will fix that.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Sun Jan 17, 2010 12:53 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
I'm seeing this problem as well after upgrading to Plesk 9.3.0. The CPU usage of clamd is also through the roof on some machines. I have tried installing several components and running things like qmail-scanner-reconfigure, but to no avail so far.

These are a few of the permissions that might be relevant:

Code:
-r-xr-sr-x  1 mhandlers-user popuser   6664 Jan 17 16:57 qmail-queue
-rwsr-xr-x  1 root           root      6664 Jan 17 16:55 qmail-queue.backup
-r-s--x--x  1 qmailq         qmail    21016 Dec 30 02:09 qmail-queue.moved
-rwsr-xr-x  1 qmailq         qmail    74920 Dec 30 02:12 qmail-queue.orig
-rwsr-xr-x  1 root           root     74920 Jan 17 16:55 qmail-queue.orig.backup
-r-x--s--x  1 mhandlers-user popuser  71608 Dec 30 02:12 qmail-remote
-r-xr-xr-x  1 root           qmail    55320 Dec 30 02:09 qmail-remote.moved
-r-xr-xr-x  1 root           qmail    19128 Dec 30 02:09 qmail-rspawn
-rwsr-xr-x  1 qscand         qscand  160143 Jan 17 17:18 qmail-scanner-queue.pl


Anything strange here?

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Sun Jan 17, 2010 1:21 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
scott wrote:
Usually reinstalling psa-qmail and then qmail-scanner will fix that.


I did that, but it didn't help.

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Sun Jan 17, 2010 5:59 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
By the way, I'm also seeing clamd taking up lots of CPU cycles. Is that something others are seeing as well? I haven't been able to figure out whether this is directly related to these qmail-scanner error messages.

koolnyze, I see you're still on qmail-scanner 2.01. I'm running with qmail-scanner 2.08 (current version in the atomic channel), but otherwise I'm seeing the same error messages.

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Sun Jan 17, 2010 6:50 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
Ok, I fixed that clamd load problem. Doesn't look like it's related to the 'Unable to open pipe' messages, because I'm still seeing those. By the way, mail delivery *appears* to work just fine, despite those disturbing pipe messages.

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Mon Feb 01, 2010 5:57 pm 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Thu May 07, 2009 12:46 pm
Posts: 297
breun

i have updated also to 9.3.0
and have the same problem can you tell me how you have fixed that problem

the parallels team tells me to use patch /var/qmail/bin/qmail-queue

http://forum.parallels.com/showthread.php?t=98074

but if i do that spamassassin and qmailscanner stop working and when i try

Code:
/usr/share/qmail-scanner/qmail-scanner-reconfigure.psa


it's sayed it's configured oke

but still is broke.... :cry:
spamassassin and qmailscanner wil stop working....

so can you tell me how you fixed the

Code:
qmail-queue-handlers[10326]: Unable to get 'From:' string from SMTP session
Unable to close pipe to /var/qmail/bin/qmail-queue.orig [54] (#4.3.0) - Illegal seek
error???


Thnx in advanced


Last edited by DarkF@der on Mon Feb 01, 2010 6:21 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Mon Feb 01, 2010 6:13 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
I haven't fixed that, I still get those messages too. It doesn't seem to harm delivery though.

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Thu Feb 18, 2010 2:15 pm 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Sat Mar 28, 2009 6:58 pm
Posts: 865
Location: Germany
Hi breun,

could you please tell me how you solved the load problem?

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Thu Feb 18, 2010 6:26 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
I don't really remember what the problem was. If you see clamd loading your box, I suggest checking out your maillog to see what's happening.

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Fri Feb 19, 2010 4:10 am 
Offline
Forum Regular
Forum Regular

Joined: Sat Mar 28, 2009 6:58 pm
Posts: 865
Location: Germany
thanks for your quick reply. I got it handled. There were bounce mails in a loop.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Wed Mar 24, 2010 6:05 am 
Offline
Forum User
Forum User

Joined: Mon Jan 12, 2009 2:31 pm
Posts: 29
BTW, people that have this issue on PLESK 9 (9.3 in my case). See this fix:

http://forum.parallels.com/showthread.p ... 074&page=2

Post #24

It seemed to solve my problem as well as the missing SMTP header issue.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Plesk 9.3.0 & Qmail Scanner - Unable to open pipe
Unread postPosted: Wed Mar 24, 2010 5:20 pm 
Offline
Long Time Forum Regular
Long Time Forum Regular

Joined: Sat Aug 20, 2005 9:30 am
Posts: 2812
Location: The Netherlands
I just tested that patch on CentOS 4 i386 and it seems to work. Guess I'll be rolling this out to all boxes soon.

If you're using qmail-scanner make sure you replace /var/qmail/bin/qmail-queue.orig with the patched version (and match that file's ownership and permissions) instead of /var/qmail/bin/qmail-queue.

_________________
Lemonbit Internet Dedicated Server Management


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

» Feed - Atomicorp

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group